Objasnená lúpež v Levoči. Kradol v dvoch obciach pod Tatrami. Prichytený pri krádeži. Zlodej v kuchyni základne školy

04.02.2013 Celý región

Objasnená lúpež v Levoči:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v sobotu 2.2.2013 obvinenie pre zločin lúpeže 19 ročnému mužovi z Levoče.
V piatok (01.02.2013) podvečer mal obvinený prepadnúť na chodníku rázcestia ulice Novej s ulicou Baštovou v Levoči troch maloletých chlapcov. Pristúpil k jednému (13r.) z nich a povedal mu, aby mu dal 2,- Eura, lebo ináč ho zbije. Chlapec mu uviedol, že nemá žiadne peniaze, načo obvinený agresívnym tónom zopakoval, že nech mu dá 2,- Eura, lebo ho udrie a vzápätí mu začal prehľadávať vrecká na bunde a nohaviciach. Z pravého predného vrecka v rifliach mu vybral mobilný telefón v hodnote 100,-Eur a so slovami "prepáč" odišiel. Mobilný telefón neskôr predal za 3,- Eura. Obvinený je stíhaný na slobode.

Kradol v dvoch obciach pod Tatrami:
Policajti zo Spišskej Belej a Ždiaru obvinili v uplynulých dňoch z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci 37 ročného muža z Kežmarku.
Obvinený muž sa mal dopustiť štyroch krádeží v obci Slovenská ves (okr. Kežmarok) a dvoch krádeží v Tatranskej Kotline (okr. Poprad). V Slovenskej Vsi sa mal počas noci z 30.1.2013 na 31.1.2013 vlámať do troch rodinných domoch a pekárne. Z dvoch domov neukradol nič a z jedného domu ako aj z pekárne ukradol rôzne potraviny. V tatranskej Kotline mal kradnúť nasledujúcu noc, pričom sa vlámal do reštaurácie a materskej školy. Z reštaurácie mal ukradnúť peniaze a stravné lístky a z materskej školy rôzne potraviny, cukrovinky a fotoaparát.
Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 1 735,72.- €. Obvinený je stíhaný na slobode.

Prichytený pri krádeži:
Policajti z Kurova pristihli v piatok popoludní bezprostredne po krádeži 38 ročného muža z obce Lukov, or. Bardejov.
Po zadržaní policajti muža predviedli na policajné oddelenie, kde bol následne aj obvinený z prečinu porušovania domovej slobody a umiestnený do cely policajného zaistenia. Obvinený muž v piatok v čase okolo 15:20 h vošiel na pozemok jedného z rodinných domov v obci Malcov, okr. Bardejov. Zo zadnej časti domu ukradol práčku a 1 pár mužských topánok. Škoda bola vyčíslená na 10.- €.

Zlodej v kuchyni základne školy:
Krádež v kuchyni základnej školy v obci Košarovce (okr. Humenné) vyšetrujú v týchto dňoch humenskí policajti.
Ku krádeži došlo počas noci z 1.2.2013 na 2.2.2013, kedy doposiaľ neznámy páchateľ rozbil jedno z okien kuchyne a cez to sa dostal dovnútra. Odtiaľ potom ukradol maslo, mäso, slaninu a bryndzu. Škoda bola vyčíslená na 200.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región